Hoe werkt Neurofeedback

Kijkend naar een film of luisterend naar muziek wordt tijdens de neurofeedback-training de actuele hersenactiviteit geregistreerd. Op het moment dat er binnen een bepaalde tijdsduur in deze activiteit veel te grote veranderingen optreden, ontvangen de hersenen hierover feedback. Dit gebeurt door een fractie van een seconde beeld en/of geluid te onderbreken. De hersenen merken dit op, stoppen met de turbulentie en/of instabiliteit en herstellen de balans.

Non-lineaire neurofeedback sluit hiermee aan bij het regulerend en reorganiserend vermogen dat de hersenen al van zichzelf hebben. Door de training herstellen de hersenen zelf het optimale evenwicht.
Zij kunnen daardoor veel flexibeler en veerkrachtig efficiënt werken.Neurofeedback training

Bij deze non-lineaire neurofeedbacktraining is er geen risico op overtraining.
De feedback wordt alleen gegeven op het moment dat de hersenen onstabiel werken. Zij herstellen zelf in voor u een onbewust proces de balans.

De training is non-invasief. Dat betekent dat er niets de hersenen ingebracht wordt. De sensoren die op het hoofd zijn bevestigd, registreren slechts de hersenactiviteit om het juiste neurofeedbackmoment te kunnen vaststellen.

Deze methode richt zich op het herstellen van de balans van de hersenwerking over het gehele frequentiespectrum. Deze vorm van neurofeedback is daardoor diagnose-onafhankelijk. Het is geschikt voor iedereen die de werking van zijn hersenen optimaal in balans wil hebben en daarmee het beste uit zichzelf wil halen.

Lees verder op: Voor wie?